Vi skylder dig en stor

http://kopitilundervisning.dk/images/default-source/TAK/tre-ambassadører-m.png?sfvrsn=0.950571415731239
 

Du tænker måske ikke over det i det daglige. Men vi er faktisk mange, der skylder dig og dine kolleger en stor tak. Simpelthen fordi du har lyst til at bruge vores arbejde i din undervisning - alle de lærebøger, historier, sange, artikler og illustrationer, vi har lavet.

For dig er det bare en enkelt bog, I har købt, eller en enkelt kopi, du har taget. For os er det en glæde at se, at vores arbejde bliver brugt. Det er resultatet af mange timers arbejde foran skærmen, klaveret eller arbejdslampen, og det føles godt, at du bruger det i din undervisning. 

Lærernes indsats skaber stor værdi for os

Vi er blot nogle af de mere end 60.000 forfattere, musikere, journalister, illustratorer, udgivere mv., der i 2016 fik betaling for brugen af vores arbejde. Det fik vi TAKKET være skolernes kopiaftaler og TAKKET være lærernes indberetning.

Det vil vi gerne sige tak for.

 

LÆRERNE ER MINE ALLIEREDE
For mig er litteratur kommunikation. Det handler om at være menneske blandt mennesker, og den samtale kan jeg først have med andre mennesker, når mine historier bliver læst. Derfor bliver jeg glad, når jeg kan se, at lærerne kopierer og bruger mine bøger. Det motiverer mig til at fortsætte samtalen via nye bøger. Og pengene giver mig arbejdsro til at gøre dette. 
Jesper Wung-Sung, forfatter til bl.a. 'En-to-tre-NU!', 'Men' og 'To ryk og en aflevering'. 

 

JEG FÅR MULIGHED FOR AT FOKUSERE 100 PROCENT
Det betyder virkelig meget for mig, at jeg får betaling, når mine bøger bliver kopieret ude på skolerne. Pengene går til, at jeg kan holde måneder fri for andre aktiviteter og fokusere 100 procent på at udvikle nyt - for det tager tid. 
At skrive en moderne undervisningsbog til faget dansk er ikke bare noget, man gør i en weekend, når man har fri. Det er et fuldtidsarbejde, hvis det skal gøre ordentligt.
  
- Trine May, lærebogsforfatter til bl.a. 'Fandango' og den nye serie 'Læs!, Læs! Læs!'

 

JEG FÅR TID TIL AT TÆNKE MUSIK OG FÆLLESSANG PÅ NYE MÅDER
Pengene fra kopiaftalerne er med til at sikre, at jeg kun skal tænke på at lave musik. Ikke bare sange, men også kor, instrumenter, rap, dans og bevægelse, så det kan bruges til alt fra morgensang til sammenspil. Og så forsøger jeg også at skabe et rum, hvor børnene selv kan skabe musik og lægge noget til det, der allerede er komponeret. Det kan kun lade sig gøre at arbejde rundt om et materiale på den måde, fordi jeg har tiden til det. 
- Bjarne List Nissen, komponist til bl.a. 'Nu vågner Savannen' og 'Så'n er det!' fra 'Go'Morgen giraffer' og 'Bjarnes bedste'.

 

Vi vil også sige TAK